KarambolAz Andrássy úton két egymás felé közeledő, mit sem sejtő kocsi utolsó pillanatait kell végigkövetnünk a karambolig. Na, meg egy kicsit tovább. A sofőrökre nem pazarolok szavakat, mindkettő teljesen jellegtelen számunkra.

Egy fekete musztáng vágtat a betonon, cikázik az autók között, majd hatalmasat fékez. Dugó. Barna bőrülései rendkívül előnyösek ilyen helyzetben. Nem látszik meg rajta a kiömlött kávé. A sofőr erre is gondolt, amikor frissen kihozta a szalonból.

A szembe jövő sávban egy színes-csíkos, dobozos pickup közeledik. A Mälerei festékcég kocsija. Most éppen 60 tartály színes festéket szállít egy építkezésre. A pohártartóban egy kevés narancslé utazik, élvezkedik az AC/DC csodáiban. A furgon elér a torlódásig, lelassít. Az ember minden egyes porcikájával káromkodik.

A musztáng sofőrje nagy találékonyságában kedvet kap, hogy kicselezze a dugót. Nem tanult még a millió ember millió hibájából. „Befordulok a következő utcán balra, aztán az Andrássyval párhuzamosan elkerülöm a tömeget” ─ gondolja nagy bölcsen.

A színes furgonnak már csak két utcát kell szötymörögnie, aztán balra, és eléri végre az elérhetetlen célt. A GPS is húzza az ember agyát azzal az idegesítő szövegével. Az úr (ha szabad ezután így neveznem) az öklével nagyot csap a gépre, majd tovább rázza a fejét Brian Johnson hörgésére. Észre sem veszi, hogy a lámpa pirosra vált.

A fekete musztáng sötét sofőre mit sem sejtve elindul balra. Hirtelen szembetalálja magát egy színes kisteherautóval. Nos, kedves Olvasó, innen mindent lassított felvételben képzelj el, úgy, mint a filmekben szokott lenni!

A két autó orra vészesen közeledik egymás felé. A két sofőr ordít, bár azt hiszem a csíkos furgon vezetőjének a szája már nyitva volt az éneklés miatt. Egy hatalmas csattanás kíséretében a szivárványos kocsi orra felfut a musztángéra, a narancslé kilöttyen, a zene viszont tovább üvölt. A testes furgon összenyomja a másik tetejét, majd törtet tovább előre. Vagyis inkább felfelé.

Mindeközben a járókelők előkapják a telefonjukat és vadul fényképezni kezdenek. Vannak olyan szerencsések/szerencsétlenek, akik az egészet élőben nézhetik végig. A színes furgon nem áll meg, és nem is indul el lefelé. Gurul felfelé, majd eltávolodnak a kerekei. Az autó felemelkedik, átszeli a levegőt festékesőt csurgatva a bámészkodókra. Száll felfelé, már egészen kicsire összezsugorodott. Végül megnyílik előtte az ég, és eltűnik az emberek szeme elől.