A cimmeria titkaKedves Utazó!


Ma egy számomra különleges könyvsorozatot szeretnék Neked bemutatni. Ugyanis ezek voltak az első könyvek, amiket angolul olvastam el (mégpedig azért, mert sajnos az első részen kívül egyik sem jelent meg magyarul). Azóta nagyon élvezem eredeti nyelven is olvasni az angol könyveket.


Allie Sheridan épp egy mélyponton van az életében. Bátyja eltűnése után állandóan pánikrohamok gyötrik, ráadásul rossz társaságba keveredett, és már háromszor is letartóztatták. Szülei ezért úgy döntenek, elküldik egy előkelő angol vidéki bentlakásos iskolába. A lány még soha nem hallott az intézményről, és a sok titkolózást róla is furcsának találja. Allienek viszonylag hamar sikerül beilleszkednie. Egy baráti társaság egyből a szárnyai alá veszi és megismerkedik a különc Carter Westtel és az elbűvölő Sylvain Cassellel. A rengeteg tanulnivaló mellett azonban Allienek egyéb problémái is akadnak. A nyári bál estéjén ugyanis, meggyilkolják Allie egyik barátnőjét. Ekkor a lány elhatározza, hogy kideríti mi folyik az iskola és annak vezetősége körül. Csatlakozik az Éjjeli Iskola nevű titkos társasághoz, hogy megtanulja megvédeni magát a rá leselkedő veszélyektől, ami családja eltitkolt befolyásából kiindulva nem csekély számú.


Izgalmas, fordulatokkal teli, komoly témákat is boncolgató könyvsorozat. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne valami érdekes olvasmányt.