Büszkeség és BalítéletAz angol televíziós sorozat 1995-ben került először vetítésre a BBC1 csatornáján és minden romantikus alkatnak elrabolta a szívét.

Mindazok, akik olvasták Jane Austen regényét, boldogan vetik bele magukat a műsor világába. És milyen jó, hogy nem csak egy másfél-két órás filmet tekintenek meg, hanem egy hat, egy órás részekből álló sorozatot.

A történet a Bennet család öt lányáról, Mr. Bingley-ről és természetesen Mr. Darcy-ról szól.

A sok lánnyal sok baj jár, így mikor Jane, a legidősebb, beleszeret a fiatal, jóképű Mr. Bingley-be, a kapcsolatot a férfi oldaláról többen is szabotálni akarják. Mr. Bingley nővérei mellett még barátja, a büszke Mr. Darcy is. Elizabeth, a második lány a családban, a rosszindulatú támadások elhivatott hárítójává nevezi ki magát és szembeszáll a gonoszkodó megjegyzésekkel, csupán műveltségét, intelligenciáját és jó, ámde néha csípős modorát használva fegyveréül. De ahogy telik az idő, az események beindulnak, bálokat rendeznek, és a fiatalabb Bennet-lányok is rákapnak az élet ízére.

Na, de mi a két főszereplőnk története?

A mindig nyers és őszinte Mr. Darcy és a bölcs és öntudatos Elizabeth kapcsolata igencsak ellenszenves. Ám az idő mindent változásra kényszerít, és nincs ez másképp velük sem.

A színészek remekül alakítják a szerepüket. De hát mit is várunk Colin Firthtől? Mellette Elizabeth szerepében Jennifer Ehle-t láthatjuk.

Ez a történet számomra megunhatatlan. Akár századjára nézhetem újra, ugyan úgy végig izgulom és szereplőkkel együtt élem meg az eseményeket.

Aki szeretne egy jó sorozat mellett kikapcsolódni és a lelkét pátyolgatni egy kedves történettel, annak mindenképpen ajánlom.