A megújult EGYOSZIdén hosszas huzavona után sikerült az új EGYOSZ-os Alkotmány elfogadására és aláírására sort keríteni. Ugyan még sok változtatást bírna, de már látszik rajta egy észszerű felépítés. Sikerült újjáéleszteni a Bíróság intézményét, valamint megújult a Diákelnök és a Szenátus feladatköre is.

Az idei tanévben is szeretnénk ösztönözni a diákpolgárokat jogaik megismerésére és azok felhasználására is. Erre egy kiváló alkalom például az idei bíró- valamint diákelnök-választás is. Ezennel szeretnénk tehát mindenkinek megköszönni, aki szavazott, elkerülve a sok munkával járó újraválasztást is!

Szeretnénk továbbá mindenkit emlékeztetni, hogy az Illyés-napok nagy részét és az EGYOSZ-nap egészét a Diákelnök szervezi a Szenátus támogatásával, tehát aki úgy érzi, hogy akár ezek a napok, akár csak maga a diákönkormányzat érdekli, annak jelentkezését szívesen várjuk bármelyik pozícióra. Amennyiben csak egy egyszeri ötlettel vagy építő jellegű kritikával szeretnétek segíteni az EGYOSZ működését, akkor ezt egy, a könyvtár géptermében található panaszdobozba dobott cetlivel tehetitek meg.